Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/04/2021
Βουτήματα πτι φουρ

 

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμοκρασία δωματίου)

80 γρ. άχνη ζάχαρη

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τελείωμα

120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

150 γρ. λιωμένη σοκολάτα

λίγη τρούφα σοκολάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και τα αυγά. Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.

Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.

Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.

Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.

Σε ταψί, κόβουμε πτι φουρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.

Αφού τα αραδιάσουμε όλα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς °C στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη. Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, για να μην νοτίσουν. Το καλό ψήσιμο και η προστασία από την υγρασία του περιβάλλοντος θα τα διατηρήσουν τραγανά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pti-four-sokolata/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ