Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/04/2021
Key lime pie

KEY LIME PIE

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα

125 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμοκρασία δωματίου)

300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

2 ζουμερά λάϊμ (ξύσμα και χυμό)

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.

Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.

Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και την κρέμα βαλσαμικού. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε το μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 2 ώρες.

 

https://www.argiro.gr/recipe/tsizkeik-lemoni-key-lime-pie/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ