Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/04/2021
Πίτσα με φέτα & σαλάμι

 

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΣΑΛΑΜΙ

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ζύμη για πίτσα KANAKI

4 κ.σ. σάλτσα τομάτας

200 γρ. φέτα

12 φέτες σαλάμι αέρος IFANTIS

10 φέτες ελιάς

λίγα φύλλα ρίγανη

λίγα φύλλα βασιλικό

λίγο ελαιόλαδο

λίγο καλαμποκάλευρο

 

Γρήγορη σάλτσα τομάτας

400 γρ. αποφλοιωμένες τομάτες

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κλ. βασιλικού

1 κλ. φρέσκια ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πασπαλίζουμε ένα μεγάλο λεπτό ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο και βάζουμε μέσα την έτοιμη ζύμη πίτσας.

Με τα δάχτυλα τεντώνουμε την ζύμη πίτσας ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού και να γίνει πολύ λεπτή.

 

Με ένα κουτάλι απλώνουμε κυκλικά την πυκνή σάλτσα τομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.

Βάζουμε ολόγυρα το σαλάμι, τις φέτες ελιάς και την φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τον βασιλικό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °Cστις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.

 

Τοποθετούμε την πίτσα στον καυτό φούρνο και ψήνουμε χωρίς να ανοιγοκλείνουμε για 25’ περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί σωστά από κάτω η πίτσα.

 

 

Για τη γρήγορη σάλτσα τομάτας

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 10’. Κατά την διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε μερικές φορές να σπάσουν και να λιώσουν οι τομάτες.

Η γρήγορη σάλτσα τομάτας πρέπει να είναι πολύ στεγνή χωρίς καθόλου υγρασία. Όση σάλτσα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες μέσα σε αποστειρωμένο βάζο Σκεπάστε την επιφάνεια της σάλτσας με ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-me-salami-kai-feta/ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ