Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/04/2021
Σαλάτα με καστανό ρύζι & γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. fouantre γαλοπούλα ψητή με θυμαρίσιο μέλι IFANTIS

1 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο

1 φλ. μαύρο ρύζι βρασμένο

1 φλ. αρακά βρασμένο

1 φλ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)

1 αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)

12 τοματίνια μακρόστενα (κομμένα στη μέση)

2 φέτες Havarti light ARLA

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

½ ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα)

½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)

½ φλ. φύτρες ανάμεικτα

 

Για το dressing

χυμό από 2 λάϊμ

ξύσμα από μισό λάϊμ

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.σ. γιαούρτι

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα λαχανικά, το ρύζι και τους σπόρους σε μία ανοιχτή σαλατιέρα. 

Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε και την ψητή γαλοπούλα με θυμαρίσιο μέλι και το Havarti light, επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Για το ντρέσινγκ 

Βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από λάϊμ, το αλάτι, το γιαούρτι, το πίπερι, λίγο νερό και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/salata-kastano-ryzi-kai-kotopoulo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ