Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/04/2021
Fish & chips

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα μπακαλιάρου

λίγο αλάτι

Για το κουρκούτι μπύρας

330 ml μπύρα

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. αλεύρι ρυζιού

1 σφηνάκι βότκα

λίγο αλάτι

 

Σερβίρουμε με

Hummus Λεμόνι IFANTIS

τηγανητές πατάτες

βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω σε λαδόκολλα. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′ να παγώσουν και να στεγνώσει το ψάρι.

Για το κουρκούτι

Βάζουμε το αλεύρι ρυζιού, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μπύρα και 1 σφηνάκι βότκα. Η βότκα θα κάνει το κουρκούτι έξτρα τραγανό.

Για το ψάρι

Βάζουμε 3-4 κ.σ αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Αλατίζουμε και πανάρουμε τα φιλέτα. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βουτάμε το αλευρωμένο ψάρι στο κουρκούτι μπύρας. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλο το φιλέτο με κουρκούτι και κρατάμε το κάθε κομμάτι ψαριού ώστε να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει καλά η μία πλευρά του κι αναποδογυρίζουμε το ψάρι να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Σερβίρουμε με το χούμους, τηγανητές πατάτες και γαρνίρουμε τις πατάτες με βαλσαμικό ξίδι.

https://www.argiro.gr/recipe/fish-and-chips/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ