Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/04/2021
Πίτα του βοσκού

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια

3 κλ. σέλερυ

3 καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. γάλα φρέσκο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. αρακά

1 κ.γ. βούτυρο LURPAK

400 γρ. τοματάκια ολόκληρα

2 δαφνόφυλλα

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες με τη φλούδα τους

1/2 φλ. φρέσκο γάλα

4 κ.σ. mozzarella ARLA

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

50 γρ. βούτυρο LURPAK

αλάτι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Και μετά το κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε 2 σκ. σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Τότε προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα, περίπου 6΄-7΄. Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε ολόκληρα τοματάκια, τα δαφνόφυλλα, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το γάλα, που θα βοηθήσει το ραγού κιμά να μελώσει και θα του δώσει απίστευτη γεύση.

Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για 40΄. Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος και η σάλτσα πυκνή.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το ραγού με τον κιμά.

Για τον πουρέ πατάτας

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με σύρμα. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τον πουρέ πατάτας πάνω στον κιμά και ρίχνουμε ξανά τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε την πίτα του βοσκού στους 200 βαθμούς °C στον αέρα για 40᾿ Πριν από αυτό  όμως, χαράσσουμε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας.

https://www.argiro.gr/recipe/xoriatiki-pita-me-kima-kai-poure/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ