Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/04/2021
Αλμυρά palmier

AΛΜΥΡΑ PALMIER

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση με λιαστές τομάτες & σάλτσα πέστο

1 φύλλο σφολιάτα KANAKI

2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες

3 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

1 κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό

 

 

Για τη γέμιση με προσούτο

1 φύλλο σφολιάτα KANAKI

2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

6 φέτες προσούτο

3 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη γέμιση με λιαστές τομάτες & σάλτσα πέστο

Ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές τομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας και το πιπέρι.

Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου. Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Το αλείφουμε με το αυγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.

 

Για τη γέμιση με προσούτο

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Καλύπτουμε με μουστάρδα όλο το φύλλο. Προσθέτουμε τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το σκληρό τυρί Δανίας. Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε 20 φέτες.

 

Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε τα palmiers στους 200 °C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

https://www.argiro.gr/recipe/palmier-almura-gualakia-sfoliatas/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ