Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/04/2021
Κοτομπουκιές με μακαρόνια & τυρένια σάλτσα

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ & ΤΥΡΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κοτομπουκιές IFANTIS

500 γρ. βρασμένα σπαγγέτι

2 φλ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

 

Για την σάλτσα ντομάτας

800 γρ. αποφλοιωμένες τομάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι

λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

3 πρέζες ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη σάλτσα τομάτας

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρα φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 3-4′. Δεν θέλουμε να πάρει καθόλου χρώμα το κρεμμύδι και να βαρύνει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις τομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 30. Πότε πότε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από 30' θα έχει πυκνώσει και οι τομάτες θα έχουν πολτοποιηθεί. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

 

Για τις κοτομπουκιές

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε ταψάκι βάζουμε 1 φλ. από τη σάλτσα και απλώνουμε τις κοτομπουκιές στη σειρά. Καλύπτουμε με 1 φλ. σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με το μιξ τριμμένων τυριών. Ψήνουμε για 10′-15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

https://www.argiro.gr/recipe/snitsel-kotopoulo-me-makaronia-kai-turenia-saltsa/

https://www.argiro.gr/recipe/makaronia-saltsa-ntomatas-napolitana/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ