Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/04/2021
Φιλέτο κοτόπουλο με τυρί & τοματίνια

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το φιλέτο κοτόπουλο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

λίγη φρέσκια ρίγανη

λίγο φρέσκο θυμάρι

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο MIMIKOS

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα τοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσαμικού

300 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)

4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

2 σκ. σκόρδοσπασμένες

από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το τελείωμα

mozzarella ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το φιλέτο κοτόπουλο

Για να φτιάξουμε το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλατοπίπερο, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 15′.

Για τα τοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσαμικού

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Τοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσαμικού και το βούτυρο λιωμένο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.

Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς °C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′.Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.

 

https://www.argiro.gr/recipe/fileto-kotopoulo-sto-fourno-me-ntomatinia-kai-graviera/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ