Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/04/2021
Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ   

 

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μύδια Μεσογείου ψίχα ΠΟΠ PESCANOVA

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 σκ. σκόρδο

6 τοματίνια

λίγη ρίγανη

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ καυτερή πιπεριά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα τοματίνια κομμένα, για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι.

Προσθέτουμε τα μύδια και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αραιώνουμε την πικάντικη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα και να πήξει.

Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια, γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους.

Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.

https://www.argiro.gr/recipe/mudia-saganaki-me-moustarda/

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ