Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/04/2021
Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες

4 μελιτζάνες

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας passata KYKNOS

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25', μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα.

https://www.argiro.gr/recipe/patates-giaxni-me-melitzanes/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ