ΥΛΙΚΑ
250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, απύρηνα)
250 γρ. μαυροδάφνη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
μία φέτα πορτοκαλιού
½ φλ. καρύδια
½ φλ. τρίμματα σοκολάτας
200 γρ. επιδόρπιο γάλακτος protein ARLA
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα τα αποξηραμένα δαµάσκηνα, την κανέλα και μία φέτα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα καλύπτουµε µε τη μαυροδάφνη.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε τα δαµάσκηνα για περίπου 20΄ µέχρι να φουσκώσουν. Αφαιρούµε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα παγώνουµε στο ψυγείο.
Αφήνουµε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόµα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυµίζει µέλι. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
Σερβίρουµε με το επιδόρπιο γάλακτος σε µπολ. Από πάνω βάζουµε τα παγωµένα δαµάσκηνα ποσέ και σιρόπι. Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίµµατα σοκολάτας.
https://www.argiro.gr/recipe/damaskina-pose-me-giaourti-kai-karudia/