Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/04/2021
Frozen yogurt

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. γάλα φρέσκο

600 γρ. σπιτικό ΚΡΙ ΚΡΙ

½ φλ. νερό

½ φλ. ζάχαρη

1 φλ. θυμαρίσιο μέλι

 

Για το σερβίρισμα

σάλτσα φράουλας

φυστίκια Αιγίνης

σπασμένα μαρεγκάκια

σταγόνες σοκολάτας 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ το επιδόρπιο γιαουρτιού, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.

Σερβίρουμε με σάλτσα φράουλας, φυστίκια Αιγίνης, μαρεγκάκια και σταγόνες σοκολάτας.

 

https://www.argiro.gr/recipe/elliniko-pagoto-giaourti/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ