Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/04/2021
Λαζαράκια

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1 φακελάκι μαγιά

1/2 φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. γλυκάνισο

1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

2 πρέζες γαρύφαλλο

1 φλ. νερό

 

Για το τελείωμα

σταφίδες

γαρίφαλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τη μαστίχα, τη μαγιά και τον γλυκάνισο. Διαλύουμε το μείγμα με λίγο νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι ολικής άλεσης και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι τα υλικά.

Κρατήστε 1/2 φλ. αλεύρι και το υπόλοιπο ρίξτε το ανακατεύοντας με το κουτάλι στα υλικά. Το αλεύρι δεν το βάζουμε όλο με μιας. Κρατάμε λίγο για το τελείωμα της ζύμης. Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το κουτάλι, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια.

Σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε τη ζύμη για τα λαζαράκια, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

Μετά το φούσκωμα βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.

Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια, δηλαδή θα πλάσουμε 6 λαζαράκια.

Τα αραδιάζουμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30′ .

Αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν.

Ψήνουμε τα λαζαράκια σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 25′, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.

Με το ζυμάρι μας φτιάχνουμε ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου.

 

https://www.argiro.gr/recipe/lazarakia-pasxalina/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ