Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/04/2021
Onion rings με φρέσκο τυρί κρέμα

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα κρεμμύδια

1 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 πρέζες αλάτι

1 κ.σ. αλεύρι

 

Για το χυλό

1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ.κορν φλάουρ

330 ml απαλή μπίρα

½ κ.γ. κοφτό αλάτι

2 πρέζες ζάχαρη

πιπέρι

λάδι

 

Για το ντιπ

4 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γ. μουστάρδα

½ σκ. σκόρδο πολτοποιημένη

λίγο σχοινόπρασο

λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε κρεμμύδια στρογγυλά μεγάλα.

Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες οριζόντιες, δαχτυλίδια, με πάχος περίπου λίγο μικρότερο από 1 εκατοστό.

Χωρίζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών με τα δάχτυλα.

Τα απλώνουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με αλάτι και βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. Ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σαν να αχνίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το χυλό μπύρας τελευταία στιγμή.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τη μπύρα, ανακατεύοντας να πετύχουμε έναν αραιό χυλό. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα, γιατί όταν τηγανιστεί ο χυλός δεν θα είναι τραγανός.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα μέχρι να κάψει.

Με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα τα onion rings και τα βουτάμε στο χυλό να ντυθούν καλά γύρω γύρω. Κουνάμε να φύγει ο περιττός χυλός από κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τα βουτάμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε να ροδίσουν ολόγυρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings. Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από το λάδι τα onion rings σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, μέχρι να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, όσο είναι ζεστά. Τα σερβίρουμε ζεστά με το ντιπ.

Για το ντιπ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το φρέσκο τυρί κρέμα σε μπολ και σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/onion-rings/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ