Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/04/2021
Τρουφάτο μυρμηγκάτο

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο LURPAK

1½ φλ. ζάχαρη

6 αυγά

2 βανίλιες

1 φλ. γάλα

1 φακελάκι bakingpowder

3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τρούφα σοκολάτας

 

Για το σιρόπι

2½ φλ. νερό

2½ φλ. ζάχαρη

 

Για την κρέμα σοκολάτας

4 γεμάτες κ.σ. κακάο

6 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

1 φλ. γάλα

½ φλ. νερό

3 κ.σ. βούτυρο LURPAK

αλάται

 

Για επικάλυψη

τρούφα σοκολάτας

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τη σταφίδα, την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 35×25 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Θα σιροπιάσουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

 

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό, τυλίγουμε με μεμβράνη ολόγυρα το ταψί μαζί με το γλυκό. Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες, ώστε το σιρόπι να διατρέξει όλη την πίτα. Απολαύστε σιροπιαστό γλυκό, καλά ποτισμένο και χωρίς να κολυμπάει στο σιρόπι.

 

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορνφλάουρ και την άχνη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/troufato-murmigkato-me-krema-sokolatas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ