Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/04/2021
Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γίγαντες

750 γρ. σπανάκι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

800 γρ. τοματάκια κονκασέ

1 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. φρυγανιά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους γίγαντες με σπανάκι στον φούρνο, από την προηγουμένη, μουσκεύουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής. Την επομένη ξεπλένουμε πολύ καλά. Βράζουμε τους γίγαντες με καθαρό νερό για 40-45΄. Τους στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μπολ και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε να σταθεί για 15΄. Το μαραίνουμε, ζουλώντας το με τα χέρια, ν’ αποβάλει τα υγρά του. Το τοποθετούμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τ’ ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Σε πυρέξ, στρώνουμε τα μισά χόρτα. Ενδιάμεσα κάνουμε μία στρώση τους γίγαντες, από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα χόρτα. Καλύπτουμε με μία στρώση ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα.

https://www.argiro.gr/recipe/gigantes-me-spanaki-kai-murodika/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ