Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/04/2021
Παγωτό με φράουλες

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

750 γρ. φράουλες

200 γρ. γιαούρτι

8 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για το σερβίρισμα: Σάλτσα φράουλας, φρέσκιες φράουλες και δυόσμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αυτή τη συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες.

Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος 36% σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια. Ενώνουμε τα μείγματα.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και καταψύχουμε για 24 ώρες.

Μπορούμε να το φτιάξουμε με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία. Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την διαδικασία.

Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό φράουλα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ. αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).

*Υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος παγώματος 12 ώρες.

Γαρνίρουμε με σάλτσα φράουλας, φρέσκιες φράουλες και δυόσμο.

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-fraoula/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ