Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 26/04/2021
Σουβλάκια Λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. Havarti light ARLA κομμένο σε κύβους

μικρά μανιτάρια

τοματίνια

2 πιπεριές χρωματιστές

1 μελιτζάνα μέτρια

1 κρεμμύδι

¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι

ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο

ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι-ρίγανη-δυόσμο-βασιλικό)

αλάτι

πιπέρι

κρέμα βαλσαμικού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το σουβλάκι λαχανικών, κόβουμε το havarti σε καρέ των 2 εκ. Κόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα.

Χτυπάμε σε μπολ τη μουστάρδα απαλή, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το Havarti Light στα λαχανικά. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3 ώρες. Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.

Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για περίπου 8′, γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας.

 

https://www.argiro.gr/recipe/soublaki-laxanikon-makaronosalata/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ