Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 26/04/2021
Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι

ΥΛΙΚΑ

2 σουπιές καθαρισμένες

1½ φλ. πλιγούρι

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)

1 πιπεριά κίτρινη (ψιλοκομμένη)

1 κολοκύθι (ψιλοκομμένο)

1 καρότο (ψιλοκομμένο)

2 τομάτες φρέσκιες (ψιλοκομμένες)

¼ φλ. ούζο

2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τις σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι, σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10′ σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.

Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3′.  Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3-4′. Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε κι αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.

Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.

 

https://www.argiro.gr/recipe/soupies-me-lachanika-kai-pligouri/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ