Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 27/04/2021
Νηστίσιμη Μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι KNORR

1/2 φλ. ρύζι γλασέ

3 γεμάτες κ.σ. ταχίνι

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια πολύ σχολαστικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά, το μαρούλι, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαία κατσαρόλα πλασοτέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι με το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

Προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι, τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τα μυρωδικά.

Αφήνουμε τη μαγειρίτσα με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Αλατοπιπερώνουμε την μαγειρίτσα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κοπεί ο βρασμός.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό. Το αραιώνουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύοντας.

Ανακατεύουμε καλά το ταχινολέμονο.

Ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό από την νηστίσιμη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει τελείως. Αν χρειαστεί, προσθέστε ακόμα λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα, ώστε το νηστίσιμο αυγολέμονο να έχει υγρή μορφή.

Προσθέτουμε το νηστίσιμο αυγολέμονο με ταχίνι στην κατσαρόλα, περιχύνοντας την μαγειρίτσα.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν θέλετε προσθέστε επιπλέον άνηθο.

Ανακατεύουμε καλά τη μαγειρίτσα με τα μανιτάρια, μέχρι να ασπρίσει από το ταχίνι που προσθέσαμε.

Σκεπάζουμε την μαγειρίτσα με μανιτάρια και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

Την σερβίρουμε με έξτρα χυμό λεμονιού και άνηθο.

https://www.argiro.gr/recipe/mageiritsa-me-manitaria/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ