Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/04/2021
Σαλάτα με μπλε τυρί και φράουλες

ΥΛΙΚΑ

1 σαλάτα

100 γρ. τρυφερά μικρά φύλλα σπανάκι

1 φλ. καρυδόψιχα

4 φράουλες κομμένες στη μέση

2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα τους)

100 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU (σε θερμοκρασία δωματίου)

½ μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

 

Για τη σως

⅓ φλ. ξινόγαλο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με πιρούνι λιώνουμε το μπλε τυρί Δανίας. Ανακατεύουμε το Soft με μειωμένα λιπαρά. Το αλείφουμε στη φρυγανισμένη μπαγκέτα.

Αραδιάζουμε τις φέτες της μπαγκέτας σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 7΄ στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, έως ότου ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε καλά τα φύλλα σαλάτας, τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τα αχλάδια, τις φράουλες, τα καρύδια και λίγο επιπλέον μπλε τυρί Δανίας.

Σερβίρουμε τα ψωμάκια με το μπλε τυρί και έξτρα καρύδια.

https://www.argiro.gr/recipe/prasini-salata-me-rokfor-axladi-fraoules-kai-karidia/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ