Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/05/2021
Γεμιστά αυγά

ΥΛΙΚΑ

10 πασχαλινά αυγά (καθαρισμένα)

150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

2 κ.σ. λευκό ξίδι

½ κ.γ. ζάχαρη

4 λωρίδες μπέικον

½ φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυγά γεμιστά με φρέσκο τυρί κρέμα, τραγανό μπέικον και σπανάκι είναι η πιο νόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.

Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.

Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200 °C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.

Κόβουμε τα αυγά στη μέση.

Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Με ένα κουτάλι, λιώνουμε τους κρόκους. Αλατοπιπερώνουμε.

Αλέθουμε το μπέικον και το προσθέτουμε στους κρόκους και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, το σπανάκι και το φρέσκο τυρί κρέμα.

Γεμίζουμε το κορνέ με το μείγμα και βάζουμε τη γέμιση στα αυγά. Πασπαλίζουμε με εξτρά μπέικον.

Τοποθετούμε τα γεμιστά αυγά σε πιατέλα και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/paschalina-avga-gemista-tragano-mpeikon/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ