Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/05/2021
Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. σπιτικό ΚΡΙ ΚΡΙ

250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη

1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος

2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

 

Για το σερβίρισμα

λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche

λιωμένη σοκολάτα

καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το επιδόρπιο γιαουρτιού, την καραμέλα γάλακτος και την κρέμα γάλακτος και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

Είναι η ώρα που προσθέτουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Ανακατεύουμε απαλά.

Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι.

Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.

Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος και τη σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

https://www.argiro.gr/recipe/giaourtoglyko-me-mpiskota/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ