Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/05/2021
Τσιγαριαστά χόρτα με τομάτα και αυγά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χόρτα εποχής

4 αυγά

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

4  φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα

2 κ.σ. τομάτα περαστή στο μύλο KYKNOS

2 κ.σ. μάραθο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα χόρτα. Σε πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3-4′. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1´.

Προσθέτουμε τα στεγνά χόρτα χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5’ και να πέσει ο όγκος τους.

Ανακατεύουμε 2-3 φορές και μετά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και την τομάτα περαστή στο μύλο. Βράζουμε τα χόρτα για 10’ να μείνουν με το λάδι τους.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και προσθέτουμε τον μάραθο.

Στο τέλος κάνουμε 4 γούβες σπάμε μέσα στην κάθε μια από ένα αυγό. Tα αφήνουμε να γίνουν στην πλασοτέ και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/tsigariasta-chorta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ