Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/05/2021
Λεμονάτα φυτικά μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ

4 φυτικά μπιφτέκια ESTI

¼ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

χυμό από 1 λεμόνι

λίγη φρέσκια ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

Πράσινη σαλάτα εποχής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φυτικά λεμονάτα μπιφτέκια στην κατσαρόλα θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φυτικά μπιφτέκια για 2 ´από κάθε πλευρά.

Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα φυτικά μπιφτέκια, σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε για 8’ από κάθε πλευρά.

Διαλύουμε τη μουστάρδα με μέλι με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα φυτικά μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Βράζουμε δυνατά την σάλτσα για 1’ να πυκνώσει. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής.

 

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-mpiftekia-lemonata-stin-katsarola/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ