Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/05/2021
Πίτσα χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 γρ. μείγμα αρτοποιίας χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 γρ. ξηρή μαγιά

10 γρ. ζάχαρη

4 γρ. αλάτι

11 ml λάδι

200 ml χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση

1 φλ. σάλτσα τομάτας

3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

λίγη τριμμένη μοτσαρέλα

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το μείγμα αρτοποιίας μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα.

Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο νερό και περιμένουμε 5-10’ ώστε να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι σε αλευρωμένο πάγκο.

Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μία πίτσα.

Τοποθετούμε την πίτσα σε ταψί (26cm) και τη σκεπάζουμε, αφήνοντας την σε ζεστό μέρος για 40-45’ περίπου, για να φουσκώσει.

Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτσας με ένα πιρούνι και την προψήνουμε (χωρίς γέμιση) για 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 220°C.

Τέλος, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και στην συνέχεια ξαναψήνουμε για ακόμη 10’ περίπου (ανάλογα με τα υλικά).

 

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-choris-glouteni/

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 γρ. μείγμα αρτοποιίας χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 γρ. ξηρή μαγιά

10 γρ. ζάχαρη

4 γρ. αλάτι

11 ml λάδι

200 ml χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση

1 φλ. σάλτσα τομάτας

3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

λίγη τριμμένη μοτσαρέλα

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το μείγμα αρτοποιίας μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα.

Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο νερό και περιμένουμε 5-10’ ώστε να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι σε αλευρωμένο πάγκο.

Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μία πίτσα.

Τοποθετούμε την πίτσα σε ταψί (26cm) και τη σκεπάζουμε, αφήνοντας την σε ζεστό μέρος για 40-45’ περίπου, για να φουσκώσει.

Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτσας με ένα πιρούνι και την προψήνουμε (χωρίς γέμιση) για 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 220°C.

Τέλος, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και στην συνέχεια ξαναψήνουμε για ακόμη 10’ περίπου (ανάλογα με τα υλικά).

 

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-choris-glouteni/

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 γρ. μείγμα αρτοποιίας χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 γρ. ξηρή μαγιά

10 γρ. ζάχαρη

4 γρ. αλάτι

11 ml λάδι

200 ml χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση

1 φλ. σάλτσα τομάτας

3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

λίγη τριμμένη μοτσαρέλα

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το μείγμα αρτοποιίας μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα.

Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο νερό και περιμένουμε 5-10’ ώστε να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι σε αλευρωμένο πάγκο.

Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μία πίτσα.

Τοποθετούμε την πίτσα σε ταψί (26cm) και τη σκεπάζουμε, αφήνοντας την σε ζεστό μέρος για 40-45’ περίπου, για να φουσκώσει.

Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτσας με ένα πιρούνι και την προψήνουμε (χωρίς γέμιση) για 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 220°C.

Τέλος, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και στην συνέχεια ξαναψήνουμε για ακόμη 10’ περίπου (ανάλογα με τα υλικά).

 

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-choris-glouteni/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ