Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/05/2021
Πάεγια με θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

450 γρ. καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα PESCANOVA

2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες

2 πρέζες κρόκο Κοζάνης

400 γρ. τοματάκια ολόκληρα

1 φλ. αρακάς

4 φλ. ρύζι καρολίνα

6 φλ. ζωμό λαχανικών

450 γρ. μύδια ψίχα PESCANOVA

350 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος PESCANOVA

½ ματσάκι μαϊντανό

1 δαφνόφυλλο

2 κλαδάκια θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι σε τέταρτα

 

Για το σερβίρισμα: λεμόνι σε τέταρτα και μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και λίγο σαφράν. 

Ρίχνουμε το ρύζι, τα τοματάκια ολόκληρα και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε ξανά καλά. Βράζουμε για λίγα λεπτά και αυτομάτως, σταματάμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα μύδια ψίχα και τις γαρίδες χωρίς κέλυφος. Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.

Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέγια.

Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.

Η παέγια συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη, όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

https://www.argiro.gr/recipe/paella-ispaniki-thalassina/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ