Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/05/2021
Μπριαμ με κοτόπουλο στο φούρνο

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ        

 

ΥΛΙΚΑ

2 μπούτια ολόκληρα MIMIKOS

2 μικρές μελιτζάνες

2 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη)

2 ξερά κρεμμύδια

2 κολοκυθάκια

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 τομάτα

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

200 γρ. Havarti light ARLA σε κύβους

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπριάμ με κοτόπουλο, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρέ και τα προσθέτουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες, αν είναι μικρά, ή σε καρέ, αν είναι μεγάλα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε την τομάτα κομμένη σε καρέ, το σκόρδο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα πικάντικη, το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το Havarti Light.

Κόβουμε τα μπούτια ολόκληρα σε μπουκιές και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 4 λαδόκολλες. Τις κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς °C στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αν θέλουμε ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε προσεκτικά το μπριάμ στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 10′ και αφήνουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

https://www.argiro.gr/recipe/mpriam-me-kotopoulo-sti-ladokolla/

      

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ