Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/05/2021
Κολοκυθοκεφτέδες

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκύθια μεγάλα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

150 γρ. φέτα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να γίνουν τέλειοι αυτοί οι εύκολοι, αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄.

Τα στύβουμε καλά, είτε με τα χέρια, είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.

Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά, τα τυριά και το σκληρό τυρί Δανίας, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τα τυριά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.

Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

Αφήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.

https://www.argiro.gr/recipe/kolokuthokeftedes/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ