Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/05/2021
Τοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

ΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

5 ώριμες και σφιχτές τομάτες

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

1 κ.σ μπούκοβο

1 αυγό χτυπημένο

1 φλ. σκληρή φέτα σε τρίμματα

5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ντιπ

200 γρ. σπιτικό 2% ΚΡΙ ΚΡΙ

ξύσμα και χυμό από 1 λάϊμ

χυμό μιας ώριμης ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους τοματοκεφτέδες, αφού πλύνουμε τις τομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την τομάτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, επίσης τη φέτα, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.

Λίγο λίγο ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε τους τοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού.

 

Για το ντιπ γιαουρτιού

Χρειαζόμαστε μια ώριμη και ζουμερή τομάτα. Την κόβουμε στη μέση και ζουλάμε την σάρκα.  Παίρνουμε χυμό και σπόρους και την σάρκα από μία τομάτα. Βάζουμε το επιδόρπιο γιαουρτιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ντιπ γιαουρτιού για ντρέσινγκ σε σαλάτες. Το διατηρούμε στο ψυγείο να είναι δροσερό, μέχρι το σερβίρισμα.

https://www.argiro.gr/recipe/ntomatokeftedes/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ