Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/05/2021
Τερίνα με πιπεριές Φλωρίνης

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

 

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. γαλοπούλα βραστή με 30% λιγότερο αλάτι IFANTIS

8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

14 γρ. ζελατίνη

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

½ φλ. φύλλα βασιλικού

½ φλ. φύλλα δυόσμου

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε σε µπολ το φρέσκο τυρί κρέµα, το γιαούρτι και λίγη λίγη, ανακατεύοντας µε κουτάλι ή σύρµα, προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος 36%, ώσπου να πάρει οµοιόµορφη υφή το µείγµα τυριού. Προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Αλατοπιπερώνουµε το µείγµα τυριού. Στύβουµε καλά τις φουσκωµένες ζελατίνες και τις διαλύουµε µε γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό. Αφήνουµε λίγο να κρυώσει και µε γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουµε τη ζελατίνη στο µείγµα τυριού. Ραντίζουμε τη φόρμα με νερό και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Ντύνουµε γύρω γύρω, καθώς και τη βάση της φόρµας µε πιπεριές. Αδειάζουµε τη µισή ποσότητα τυριού στη φόρµα. Κάνουµε µια στρώση πιπεριάς, βάζουμε τη γαλοπούλα βραστή με 30% αλάτι, αφού την πολτοποιήσουμε σε μπλέντερ, αδειάζουµε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουµε µε τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουµε καλά µε τη µεµβράνη. Παγώνουµε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Αφού παγώσει η τερίνα, την αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα. Αφαιρούµε τη διάφανη µεµβράνη και κόβουµε σε λεπτές φέτες.

H συμβουλή μου: Για να ντύσουµε εύκολα τη φόρµα µε µεµβράνη, τη βρέχουµε ελαφρά. Έτσι κολλάει η µεµβράνη στα τοιχώµατα και το «ντύσιµο» της φόρµας δεν µας δυσκολεύει.

https://www.argiro.gr/recipe/terina-me-piperies-florinis-diosmo-kai-vasiliko/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ