Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/05/2021
Γλώσσα α λα σπετσιώτα

ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

8 γλώσσες φιλέτο PESCANOVA

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

3 τομάτες ώριμες και σφιχτές

1 μικρό ματσάκι τρυφερό μαϊντανό (με τα κοτσάνια του)

1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για γλώσσες φιλέτο στο φούρνο.

Θα φτιάξουμε πρώτα μια σάλτσα φρέσκιας τομάτας. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε σε καρέ τις τομάτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα τρυφερά κοτσάνια του. Κρατάμε τα φύλλα για το τελείωμα της συνταγής και θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα τα τρυφερά ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού.

Ζεσταίνουμε μία πλασοτέ κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα κοτσάνια μαϊντανού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10', ανάλογα πόσο ζουμερή είναι, μέχρι σχεδόν να μελώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας (κρατάμε 4 κ.σ) και ακουμπάμε επάνω τις γλώσσες φιλέτο. Βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω σε κάθε γλώσσα φιλέτο.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες φιλέτο και ακουμπάμε επάνω τις φέτες τομάτας. Ψήνουμε για 12′ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.

Αφού ψηθεί αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10′, σκεπάζοντας το ταψί.

https://www.argiro.gr/recipe/psari-ala-spetsiota/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ