Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/05/2021
Vegan Mac & cheese με φυτικά κεφτεδάκια

VEGAN MAC & CHEESE ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ

360 γρ. φυτικά κεφτεδάκια ESTI

2 φλ. ωμά κάσιους (μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες)

1 φλ. νερό

2 γεμάτες κ.σ. διατροφική μαγιά

100 γρ. φυτική μοτσαρέλα ESTI

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU

½ κ.γ. κουρκουμά

500 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι

πιπέρι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νηστίσιμα Mac & Cheese ψήνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια για 15’ στους 180 βαθμούς °C.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ετοιμάζουμε τη νηστίσιμη σάλτσα τυριού.

Αφού μουλιάσουμε τα ωμά κάσιους για 2 ώρες, τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το νερό, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, τη μουστάρδα απαλή και τον κουρκουμά. Τα αλέθουμε να γίνουν κρέμα. Αν βγει πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό να αραιώσει.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, αν θέλουμε και αραιώνουμε κι άλλο την σάλτσα.

Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ψημένα φυτικά κεφτεδάκια και περιχύνουμε με την νηστίσιμη σάλτσα τυριού, όσο ακόμα τα ζυμαρικά είναι ζεστά και η κατσαρόλα έχει θερμοκρασία (το μάτι της κουζίνας να είναι σβηστό). Προσθέτουμε το φυτικό τυρί και ανακατεύουμε το vegan Mac & Cheese.

Απολαύστε το, ζεστό αμέσως.

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-mac-cheese-keftedakia-nistisima/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ