Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/05/2021
Μακαρονάδα με κιμά μελιτζάνες και γιαούρτι

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες

200 γρ. σπιτικό 2% ΚΡΙ ΚΡΙ

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια

6 ώριμες τομάτες κομμένες σε καρεδάκια

1 πρέζα ζάχαρη

½ ματσάκι μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη μακαρονάδα με κιμά, πλένοντας πρώτα τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 βαθμούς °C για 10′, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το επιδόρπιο γιαουρτιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά, το επιδόρπιο γιαουρτιού και τον φρέσκο μαϊντανό.

https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-kima-melitzana-kai-giaourti/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ