Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/05/2021
Shakshuka με λαχανικά & κοτόπουλο

SHAKSHUKA ME ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. fouantre κοτόπουλο φιλέτο IFANTIS

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κολοκύθι

1 μικρή μελιτζάνα

600 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες

50 γρ. mozzarella ARLA

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα ζάχαρη

λίγο κύμινο

λίγο πιπέρι καγιέν

5 αυγά

2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος τους)

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την shakshuka ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4’ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μελιτζάνα και το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι. Σοτάρουμε για 2,’ ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το fouantre κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο και λίγη mozzarella.

Αφού πυκνώσει η σάλτσα, κάνουμε λακκούβες με την κουτάλα και σπάμε μέσα αυγά. Τα αυγά στην σάλτσα μοιάζουν με αυγά ποσέ.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε καπάκι στη shakshuka. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σετάρει το ασπράδι του αυγού, γιατί ο κρόκος πρέπει να παραμείνει μελάτος. Αν θέλετε σφιχτό κρόκο να παρατείνετε τον βρασμό για 2-3' επιπλέον.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών, λίγο μαϊντανό και mozzarella.

Σερβίρουμε την σακσούκα με φρέσκο τυρί κρέμα.

https://www.argiro.gr/recipe/shakshuka-me-lachanika/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ