Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/05/2021
Κοτόπουλο κοντοσούβλι

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο MIMIKOS

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

2 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

φρέσκο θυμάρι

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι

2 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη & πράσινη)

 

Για το κους κους

2 φλ. κους κους

2 φλ. ζεστό νερό

½ μελιτζάνα

κόκκινη και κίτρινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

1 κολοκύθι

μαϊντανό

δυόσμο και κόλιανδρο ψιλοκομμένα

¼ φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

χυμό από 1 πορτοκάλι

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοντοσούβλι κοτόπουλο

Πριν ξεκινήσουμε τη μαρινάδα για το κοντοσούβλι κοτόπουλο, κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι, το λεμόνι, το σκόρδο, τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες. Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικά, πιπεριές και κρεμμύδι. Ψήνουμε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 20′, γυρίζοντάς το κάθε 3′-4′  για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Για το κους κους

Βάζουμε το κους κους σε μπολ και το καλύπτουμε με το νερό να φουσκώσει.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές, τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα  σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15′ στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν αλλά όχι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, το λευκό ξίδι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι, προσθέτουμε τα λαχανικά με όλα τα υγρά τους και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Το κους κους αν μείνει μερικές ώρες με τα υλικά του να μαριναριστεί, γίνεται τέλειο.

https://www.argiro.gr/recipe/kontosoubli-kotopoulo-me-kous-kous/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ