Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/05/2021
Vegan κεφτεδάκια α λα κρεμ

ΥΛΙΚΑ

360 γρ. φυτικά κεφτεδάκια ESTI

1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα

1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 φλ. ζωμό λαχανικών

1½ φλ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου

1 κ.σ. κορν φλάουρ

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα: ρύζι μπασμάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε για 10'. Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να φτιάξουμε την vegan σάλτσα μανιτάρια α λα κρεμ.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3’.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι με μέλι.

Προσθέτουμε το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου και τον ζωμό λαχανικών. Αφαιρούμε το σκόρδο.

Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με τη σκόνη μουστάρδας σε λίγο νερό (2κ.σ.) και περιχύνουμε την σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.

Μόλις πυκνώσει η σάλτσα ρίχνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια μέσα και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.

Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια α λα κρεμ σε βαθύ πιάτο με ρύζι μπασμάτι. Περιχύνουμε με την πλούσια vegan σάλτσα α λα κρεμ.

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-keftedakia-me-manitaria-ala-krem/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ