Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/05/2021
Πουγκάκια με τυριά και γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

8 φύλλα κρούστας

50 γρ. βούτυρο LURPAK LIGHT

 

Για τη γέμιση

150 γρ. mozzarella ARLA

150 γρ. φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό IFANTIS

1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (φιλέτα)

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο Light σε τηγάνι. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό και τη μοτσαρέλα.

Τα ανακατεύουμε να γίνουν  πάστα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες muffin.

Βάζουμε τα 8 φύλλα στον πάγκο μας και κόβουμε σε τετράγωνα των 15 εκατοστών.

Παίρνουνε 3-4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν αστέρι ακτινωτά.

Αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε μέσα στη θήκη.

Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

Γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη γέμιση στις θήκες φύλλου.

Κλείνουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που εξέχουν, αφήνοντας άνοιγμα στη μέση.

Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25’ να ροδίσουν.

Αφήνουμε λίγο να σταθούν στην φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα και είναι ιδανικά για πικ νικ και τσιμπολόγημα.

Σερβίρουμε με πιπεριά και θυμάρι.

https://www.argiro.gr/recipe/pougkakia-me-tyria/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ