Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/05/2021
Σαλάτα σε βαζάκια

ΥΛΙΚΑ

150  γρ. πλιγούρι

2 παντζάρια βρασμένα

1/2 τρυφερό αγγούρι

1/2 κόκκινη πιπεριά

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο

1 φλ. αρακά βρασμένο

1 τρυφερό κολοκυθάκι

2 κ.σ. άνηθο

6 φέτες παριζάκι

3 κ.σ. φάβα λεμόνι IFANTIS

3 βαζάκια ατομικά με καπάκι

 

Για το ντρέσινγκ

¼ φλ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι ο πιο εύκολος και εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρεις την σαλάτα σου ή να την μεταφέρεις σε πικ νικ. Χρειαζόμαστε 3 βαζάκια με καπάκι (βαζάκια από μαρμελάδα).

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ. Το αφήνουμε για 15’ να μαλακώσει και να πιει τα υγρά. Το νερό πρέπει όσα που να καλύπτει το πλιγούρι.

Σε ένα μπολ καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.

Αφού μαλακώσει το πλιγούρι, κάνουμε στρώση και το ισομοιράζουμε σε όλα τα βαζάκια. Συνεχίζουμε με στρώσεις των υλικών, μέχρι να καλύψουμε το βάζο μέχρι πάνω.

Φτιάχνουμε χωριστά το ντρέσινγκ, προσθέτοντας την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και το ισομοιράζουμε στα βάζα με τη σαλάτα. Βάζουμε από πάνω τη φάβα λεμόνι σε δόσεις και στα τρία βαζάκια. Σφραγίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Είναι ο πιο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρεις τη σαλάτα σου στην δουλειά ή στο πικ νικ. 

https://www.argiro.gr/recipe/salata-se-vazakia-gia-pik-nik/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ