Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/05/2021
Ελληνικό Σεμιφρέντο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χαλβά με σοκολάτα

150 γρ. ταχίνι ακατέργαστο

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

150 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα: λιωμένη σοκολάτα, καραμελωμένα αμύγδαλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σεμιφρέντο με χαλβά και σοκολάτα, βάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 12' στους 200 °C στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί. Δεν το λιώνουμε τελείως.

Λιώνουμε το χαλβά, αλέθοντάς τον σε multi. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 36% μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά. Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.

Ντύνουμε με μεμβράνη μία μικρή φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το σεμιφρέντο. Το καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει περίπου για 4 ώρες. Αφήνουμε για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.

Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και λιωμένη σοκολάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/semifrento-me-xalba-karamelomena-amugdala-kai-sokolata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ