Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/05/2021
Καλοκαιρινά μπουρεκάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη για αφράτα μπουρεκάκια

½ φλ. ηλιέλαιο

½ φλ. χλιαρό γάλα

½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξίδι

2 πρεζες αλάτι

½ κ.γ. μαγιά στιγμής

200  γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Για τη γέμιση

100 γρ. φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό IFANTIS

1 κομμάτι τομάτας

1 κομμάτι πιπεριάς

100 γρ. mozzarella ARLA

100 μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καλοκαιρινά μπουρεκάκια, φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση.

Καθαρίζουμε την τομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε στη μέση. Ζουλάμε να φύγουν όλα τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στεγνώσει. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.

Βάζουμε σε μπολ την τομάτα, την πιπεριά, τη μοτσαρέλα, το μιξ τριμμένων τυριών και το φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό κι ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε την εύκολη ζύμη μαγιάς, χωρίς μίξερ και φούσκωμα.

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35 °C), τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε, ανακατεύοντας. Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.

Πατάμε τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να γίνει σαν χοντρό φύλλο.

Γεμίζουμε με λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά το μπουρεκάκι, τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.

Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους και αλείφουμε με ασπράδι αυγού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

https://www.argiro.gr/recipe/mpourekakia-kalokairina/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ