Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/05/2021
Κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. κιμάς ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα

3 ξερά κρεμμύδια

1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη

2 κ.σ. ξίδι

4 κ.σ. ούζο

1 αυγό

1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος

4 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι

 

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό κλασικό ΔΩΔΩΝΗ

100 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

λίγο ελαιόλαδο

1 τομάτα φιλέτο κομμένη σε μικρά καρέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα μυρωδικά. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Τρίβουμε την τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον αποξηραμένο δυόσμο, το αυγό, το ούζο και το ξίδι. Ζυμώνουμε και ρίχνουμε το τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε, τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα, να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε. Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού

 

Για το ντιπ γιαουρτιού

Σε μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό  γιαούρτι, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το μισό δυόσμο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα καρέ τομάτας.

https://www.argiro.gr/recipe/keftedakia-nisiotika-me-ouzo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ