ΥΛΙΚΑ
1 μισοπαγωμένο φύλλο σφολιάτας
4 φέτες fouantre γαλοπούλα καπνιστή IFANTIS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 πράσο σε φέτες
4 καρότα σε φέτες
2 φλ. αρακάς
2 φλ. καλαμπόκι
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 φλ. γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος light ARLA
αλάτι
πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και σοτάρουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο και πράσο, να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2′-3′ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light και το γάλα. Αφήνουμε να πυκνώσει η κρέμα ανακατεύοντας με κουτάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, την ψιλοκομμένη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Φροντίζουμε να είναι αρκετά παγωμένο το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης. Εναλλακτικά την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ακουμπάμε σειρά σειρά τα κομμάτια σφολιάτας, σχηματίζοντας λέπια στην επιφάνεια της. Δηλαδή, το ένα κομμάτι να καλύπτει ελαφρά το άλλο. Μετά το ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι αφράτη, φουσκωτή, ξεροψημένη και εντυπωσιακή επιφάνεια.
Ψήνουμε την πίτα για 20΄στους 200 βαθμούς °C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Δεν κόβεται σε κομμάτια, τη σερβίρουμε µε κουτάλι, παίρνοντας και τραγανή σφολιάτα και κρέμα γαλοπούλα.