Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/05/2021
Κρεμμυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. φύλλο παραδοσιακό KANAKI

6 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα

1 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

800 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες

1 πατάτα

1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

200 ml ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη

λίγο θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε. Τρίβουμε την πατάτα και την προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες τομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το soft με τα μειωμένα λιπαρά και τα καρύδια.

Στρώνουμε ακτινωτά σε μεγάλο λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα, τα τρία παραδοσιακά φύλλα, αφού τα ραντίσουμε ενδιάμεσα με λάδι. Αδειάζουμε σε μια στρώση λεπτή την γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου πάνω στην γέμιση.

Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα παραδοσιακά φύλλα, στρώνοντας τα σουρωμένα – τσαλακωτά, αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λάδι.

Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C στις κάτω αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Αφού βγάλουμε την πίτα την αφήνουμε να σταθεί για 15′ έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

https://www.argiro.gr/recipe/kremmudopita-me-karudia/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ