Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/05/2021
Γεμιστή φρατζόλα

ΥΛΙΚΑ

1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κύβοι νωπής μαγιάς

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ζάχαρη

1½ κ.σ. αλάτι

250 γρ. βούτυρο

2 αυγά

1 φλ. γάλα

½ φλ. νερό

λίγο λάδι

Για τη γέμιση

100 γρ. fouantre ψητό χοιρινό με μυρωδικά IFANTIS

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

8 ασπρομανίταρα

1 κόκκινη πιπεριά

1 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

5 φέτες HAVARTI ARLA

φρέσκια ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε αρχικά τα 2 αυγά μας και τα βάζουμε σε μπολ.

Έπειτα διαλύουμε στο νερό το αλάτι. Ταυτόχρονα αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά.

Κόβουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο αλεύρι, το ψιχουλιάζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Κάνουμε λακκούβα εντός του μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά στο κέντρο της ζύμης και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. Προσθέτουμε χλιαρό γάλα και λίγο νερό. Με ξύλινη κουτάλα (ανάποδα) ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εξτρά νεράκι για να μην βγει η ζύμη αραιή.

Αδειάζουμε το μείγμα στον πάγκο μας και ξεκινάμε το ζύμωμα. Λαδώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη με μεμβράνη, για να φουσκώσει.

Για τη γέμιση. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο, σβήνουμε με ξίδι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη τηγάνι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη. Πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο χοιρινό ψητό με μυρωδικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε πιατέλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο χοιρινό ψητό με μυρωδικά.

Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί μας. Ρολάρουμε τη φραντζόλα. Τη βάζουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με αλεύρι. Ομοίως φτιάχνουμε και τη δεύτερη φραντζόλα. Τις σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30΄.

Ψήνουμε τις γεμιστές φραντζόλες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 50΄.

Tip για τη μαγιά

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

https://www.argiro.gr/recipe/pentanosti%C2%B5i-ge%C2%B5isti-frantzola/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ