Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/05/2021
Σοκολατένιες μπουκιές

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. ζάχαρη

2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού

300 γρ. κουβερτούρα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. κόντιτα κίτρινων φρούτων

2 κ.σ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά χρειαζόμαστε τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι 20 ή 22 εκ. Βρέχουμε τσαλακώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. νερό σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αφού λιώσει η ζάχαρη, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφήνουμε να πάρει ομοιόμορφο καραμελένιο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με προσοχή ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, γιατί πετάγεται λόγω της θερμοκρασίας που έχει αναπτύξει η καραμέλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να λιώσει η καραμέλα που σκλήρυνε με την προσθήκη του χυμού.

Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο μισό του όγκου του. Χρειαζόμαστε στο τέλος 1/2 φλ. από αυτό το σιρόπι.

Έπειτα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα και μετά ρίχνουμε όλα τα μείγματα στο μπολ με την σοκολάτα. Μετά με σπάτουλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κόντιτα φρούτων και το αλάτι. Αφήνουμε για 2 ώρες στη συντήρηση ή για 40' στην κατάψυξη.

Για το σερβίρισμα

Το γλυκό ξεφορμάρεται με την λαδόκολλα. Αφού το στεγνώσουμε, κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό, προκειμένου να ζεσταθεί η λάμα.

Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να τα σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/sokolatenia-filia-st-valentines/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ