Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/08/2021
Κολοκυθοκορφάδες | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 30/08/2021

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό κολοκυθοκορφάδες και τα λουλούδια

3 μικρά κολοκυθάκια

3 μικρές πατατούλες (ιδανικά νέας εσοδείας)

1 ντομάτα μεγάλη

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις ίνες από τις κολοκυθοκορφάδες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τις πατάτες αν είναι μικρούλες ολόκληρες ή στη μέση, τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και το χοντροκομμένο δυόσμο. Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα με το πόσο τρυφερές είναι οι κολοκυθοκορφάδες.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με φρέσκο τυρί κρέμα.

https://www.argiro.gr/recipe/kolokithokorfades/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ