Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/08/2021
Πρωτεϊνούχα ξυλάκια frozen yogurt | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 30/08/2021

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

350 γρ. επιδόρπιο γάλακτος blueberry protein ARLA

1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα blueberry (μύρτιλα) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα πιέζουμε με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως απλά τα σπάμε. Ρίχνουμε και το μέλι. Όλη η διαδικασία κρατάει ελάχιστα λεπτά 6-7’ μόνο. Μόλις πάρουν έντονο χρώμα γίνονται βαθύ μωβ, τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βάζουμε το επιδόρπιο γάλακτος σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό. Πρέπει να πέφτει από το κουτάλι και να μην είναι σφιχτό. Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό επιδόρπιο γάλακτος και απαλά ανακατεύουμε.

Αν θέλετε να γίνουν δίχρωμα τα ξυλάκια frozen yogurt μην ανακατέψετε πολύ ώρα. Ίσα να σχηματιστούν νερά μωβ μέσα στο άσπρο μείγμα και είναι αρκετό. Αν ανακατέψετε αρκετή ώρα θα γίνουν ολόγυρα μωβ όλα τα frozen yogurt.

Σε αυτή την φάση δοκιμάστε το μείγμα για να δείτε αν σας καλύπτει η γλύκα του ή θέλετε περισσότερο γλυκό το frozen yogurt σας.

Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για ξυλάκι παγωτό και βάζουμε τα ξυλάκια.

Τοποθετούμε τα ξυλάκια στην κατάψυξη και αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να παγώσουν τελείως. Για να τα ξεφορμάρουμε από τις θήκες, απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν.

Απολαύστε το δροσερό, frozen yogurt ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις.

https://www.argiro.gr/recipe/frozen-yogurt-blueberry/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ