Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/09/2021
Κοτόπουλο Cajun | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 01/09/2021

ΥΛΙΚΑ

 

Για το Κοτόπουλο Cajun

1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS

1 κ.σ. LURPAK SOFT (ανάλατο)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

 

Για τη σάλτσα

 

1 κ.σ. μουστάρδα από χονδροαλεσμένο σιναπόσπορο KALAMATA PAPADIMITRIOU

ζωμό από το κοτόπουλο

1 λεμόνι χυμό & ξύσμα

1 μικρό κεφάλι σκόρδο ολόκληρο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας.

Βάζουμε το ανοιγμένο κοτόπουλο στον πάγκο με το στήθος προς τα εμάς να το βλέπουμε. Πιέζουμε δυνατά ακουμπώντας τις παλάμες πάνω στο στήθος ώστε να πλατύνει το κοτόπουλο και να ανοίξει σε διάσταση.

Στεγνώνουνε πολύ καλά το κοτόπουλο γύρω γύρω με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το soft, το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.

Αλείφουμε ολόγυρα το στεγνό κοτόπουλο με τη μαρινάδα.

Ακουμπάμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί (ταψί του φούρνου).

Βάζουμε επάνω το κοτόπουλο. Κόβουμε το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο στη μέση και το ακουμπάμε στο ταψί. Βάζουμε το κοτόπουλο στον φούρνο.

Ψήνουμε για 45’ μέχρι να ροδίσει καλά η πέτσα του κοτόπουλου και να ψηθεί σωστά.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουνε δύο, τρείς φορές το κοτόπουλο με τα ζουμάκια του ταψιού.

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο.

Γέρνουμε το ταψί και παίρνουμε όλα τα ζουμιά. Τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα του.

Βάζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.

Ζουλάμε το ψημένο σκόρδο και παίρνουμε την πούλπα - κρέμα του σκόρδου που ψήθηκε και έχει μαλακώσει πολύ. Την ρίχνουμε στην σάλτσα και ανακατεύουμε με σύρμα. Πετάμε τις φλούδες του σκόρδου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα κοτόπουλου σιγοβράζουμε για 5-6 ´να συμπυκνωθεί και να μειωθεί στο μισό του όγκου της.

Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού το ξύσμα και τον μαϊντανό.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με σάλτσα Cajun και σαλάτα εποχής.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-cajun/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ